Radio 2

25 jaar oude Opel Astra met 1 miljoen kilometer op de teller krijgt plaatsje in Opelmuseum

De 25 jaar oude Opel Astra F uit 1997 van Lummenaar Gerry Dirix krijgt een plaatsje in het Opel Museum in Rüsselsheim. De wagen heeft ruim 1 miljoen kilometer op de teller. Dat wordt een speciaal moment want zijn type wagen is niet terug te vinden in het museum. 

Vorige maand trok Dirix naar het geboortedorp van Adam Opel. Hij werd uitgenodigd in het hoofdkwartier in Rüsselsheim om er het personeel en de CEO zijn wagen te laten zien. Opvallend, zijn model staat nog niet in het Opelmuseum: “Tot mijn verbazing stond mijn versie niet in het museum en dat maakte het des te unieker om mijn exemplaar te tonen”, zegt Dirix.

Het is wel de bedoeling dat de wagen er een plaatsje krijgt: “We zijn snel overeengekomen dat wanneer ik de wagen niet meer kan gebruiken voor het dagelijkse woon- en werkverkeer, dat hij een mooie laatste rustplaats krijgt in het Opelmuseum naast de andere wagens”, zegt Dirix trots.

Ondertussen heeft hij het nieuwe hybride model kunnen testen: “Ik heb van de nieuwe Opel Astra het hybride model dat ik een week mag testen. Ik ben deze net gaan afhalen in het depot in Brussel. De bedoeling is dat ik mijn oud model vergelijk met deze nieuwe versie. En dat valt heel goed mee”, voegt hij er nog aan toe. 

Meest gelezen