Frederick Van Grootel voor provincie Vlaams-Brabant

Politie Vlaams-Brabant start met grote rekruteringscampagne: "Vooral in Vlaamse rand dringend nieuwe mensen nodig" 

De 23 Vlaams-Brabantse politiezones en de federale politie slaan de handen in elkaar en lanceren samen een grootscheepse rekruteringscampagne. Zestien politiemensen uit onze provincie werkten als “ambassadeurs” mee aan deze campagne. Zij zijn de komende maanden te zien op de sociale media en in het straatbeeld en zetten de belangrijkste troeven van het werken bij de politie in de verf.

"Het is de eerste keer dat we samen met alle politiezones in onze provincie een recruteringscampagne houden", zegt gouverneur Jan Spooren van Vlaams-Brabant. Hij leidt het project. "We doen dat om twee redenen. Ten eerste willen we de vele mogelijkheden van een job bij de politie in de verf zetten. En ten tweede willen we kandidaten ook beter begeleiden bij het afleggen van hun proeven, zoals de toelatingstest."

Tekort in Vlaamse Rand

"Ook bij de politie raken veel vacatures momenteel moeilijk of niet ingevuld", weet de gouverneur. "Maar de politie is een essentieel bestanddeel van onze samenleving. Bovendien wordt het werk steeds complexer. We hebben dus dringend nieuwe mensen nodig. Vooral in de Vlaamse rand heeft de lokale politie het erg moeilijk om mensen te houden. Veel inspecteurs verhuizen naar een Brusselse zone, omdat ze daar een premie krijgen voor tweetaligheid. Dat weegt op de dagelijkse werking."

Geen kant-en-klare kandidaten

"We zoeken geen kant-en-klare politiemensen", geeft de gouverneur nog mee. "Eens je gerecruteerd bent, krijg je binnen de politie een gepaste opleiding voor het profiel dat je hebt." 

Wie interesse heeft in een job bij de politie in Vlaams-Brabant, neemt best contact op met zijn eigen lokale politiezone. Daar staan ambassadeurs klaar om geïnteresseerden alle informatie en ondersteuning te geven. 

Daarnaast biedt de politie ook een gratis voorbereidingstraject aan voor wie wil werken bij de politie in Vlaams-Brabant. In vijf modules worden kandidaten klaargestoomd om hun slaagkansen voor de selectietesten te optimaliseren. De volgende editie van dat traject gaat van start op 29 september.

Meest gelezen