De politie trof een grote voorraad aan poppers, kamagra, seksspeeltjes en condooms aan in de wagen van een 59-jarige Nederlander. © Politie Antwerpen

Nederlander wil spullen verkopen aan sekswerkers in Schipperskwartier: politie neemt 1.000 condooms en seksspeeltjes in beslag

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft een 59-jarige Nederlander betrapt die probeerde om allerlei seksspeeltjes en erectiepillen te verkopen aan sekswerkers in het Schipperskwartier. De politie nam alle spullen in beslag en stelde een proces-verbaal op.

nelo

Het prostitutieteam deed afgelopen weekend een controleactie aan een hotel in de Antwerpse binnenstad. “Het team ging na of sekswerkers geen slachtoffers waren van uitbuiting en mensenhandel”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. In totaal werden zeventien personen en negen voertuigen gecontroleerd.

Bij de actie zijn verschillende informatierapporten opgesteld en nam de politie net geen 6.000 euro in beslag. “Dat geld is mogelijk gelinkt aan witwaspraktijken”, zegt Bruyns. “Twee personen die geseind stonden, zijn aangetroffen. De politie vond ook een verboden wapen.”

Ambulante handel

In het Schipperskwartier controleerde het team ook een Nederlander van 59 jaar die kamagra, poppers en seksspeeltjes op zak had. In zijn auto vond de politie 1.000 condooms, 44 flesjes poppers, 99 pillen kamagra en seksspeeltjes. “De man probeerde al deze zaken te verkopen aan sekswerkers in het Schipperskwartier. Alle spullen zijn in beslag genomen”, aldus de woordvoerder.

De politie stelde een proces-verbaal op voor inbreuken op ambulante handel en inbreuken tegen de wetgeving op geneesmiddelen.

 © Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER