Noordpoolgebied
Volledig scherm
Noordpoolgebied © AP

Kremlin bekritiseert NAVO-plannen voor uitbreiding aanwezigheid aan Noordpool: “Rusland zal belangen op gepaste manier verdedigen”

Rusland heeft de plannen van de NAVO om haar aanwezigheid in het Noordpoolgebied te vergroten bekritiseerd. Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov bestempelde het nieuws als "negatief", volgens het Russische persagentschap Interfax. "Rusland zal zijn belangen op een gepaste manier verdedigen", voegde hij er nog aan toe.

20 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Allé, alles gratis en voor niks aan de decadente Russen geven ? Dat ze leren onderhandelen, dat ze leren internationale verdragen te respecteren, dat ze leren deftige verdragen af te sluiten. En dan krijgen ze hun deel. Het Kremlin zou alles willen voor zich alleen. Zo werkt het niet.
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Rusland die worden uitgedaagd dat het niet meer mooi is. Met Biden gaan in de VS alle remmen los zo te zien, hoe agressiever hoe beter. Deel van de American dream zeker ?
  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    De Navo is de oorzaak van alle ellende samen met de USA.
  • hans voet

    2 jaar geleden
    Gaan de Amerikanen de Noordpool bevrijden en democratie op de Noordpool brengen? Net zoals ze democratie gebracht hebben in Irak, Libia, Syrië en Afganistán ? Hebben ze er olie en ertsen gevonden die moeten bevrijd worden ?
  • Jean West

    2 jaar geleden
    Ronald Roelants Een gepast antwoord net zoals de Navo een overeenkomst ondertekenden om niet naar de Oost-Blok landen uit te breiden en toch met de USA op kop dit verdrag negeerden.