Een elektriciteitscentrale van Uniper in het Duitse Petershagen.
Volledig scherm
Een elektriciteitscentrale van Uniper in het Duitse Petershagen. © ANP / EPA

Duits energiebedrijf Uniper vraagt nog eens miljarden euro’s overheidssteun

Het Duitse energieconcern Uniper heeft de Duitse overheid opnieuw om miljardenhulp gevraagd om zo de energiecrisis te kunnen overleven. Concreet wil Uniper nog eens 4 miljard euro aan krediet krijgen van de Duitse staatsinvesteringsbank KfW. Een eerdere kredietlijn van KfW van 9 miljard euro is al gebruikt door Uniper.

4 reacties

  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Ga gewoon met de Russen onderhandelen en stop met janken. Iedereen in gans Europa weet waar de oorzaak ligt. Gom deze uit en ga praten. Wat Noorwegen doet in plat opportunisme en Putin kijkt onbegrijpend toe.
  • Gilbert Rodts

    2 jaar geleden
    Elektriciteit productie moet in handen zijn van de staat en niet van een prive maatschappij . Maar ja hier hebben ze alles verkocht om hun rekening te doen kloppen en zie waar wij nu staan met dank aan OVLD .
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    De oorzaak ligt veel verder dan de oorlog in Oekraïne of een gaspijplijn. Die gaat al tientallen jaren terug en is structureel. De Europese politici hebben niets gedaan na de oliecrisis van 1978 om hun economie onafhankelijker te maken van energie buiten de EU. De transitie weg van fossiele brandstoffen had al veel langer geleden moeten gebeuren. Maar men liet zich binden aan spotgoedkoop Russisch gas en gaf Poetin zo een geweldig economisch wapen.
  • haagen marcel

    2 jaar geleden
    Nordstream2 openen, en de Russen en Ukrainers een bestand laten tekenen zou veel oplossen.