Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © ANP

Bouwlening wordt nog duurder: rentevoet hypothecair krediet verder omhoog

Niet enkel bouwen, verbouwen of een huis kopen wordt almaar duurder, ook voor de lening die u ervoor afsluit moet steeds meer worden betaald. Deze week verhogen enkele banken hun rentevoeten. “Ga zo snel mogelijk uw lening aan, want er zitten nog rentestijgingen in de pijplijn.”

29 reacties

  • Erik Noerens

    2 jaar geleden
    De interest op spaarboekjes zal nooit de rente van bouwleningen volgen wat vroeger wel gebeurde dus banken worden goudmijnen en de burger een citroen.
  • Andy De Schieter

    2 jaar geleden
    Wij waren net op tijd met onze 1,12% rente op 15 jaar. Moet er zeker bij zeggen dat ik de 50 al gepasseerd ben. Ik zal betalen tot ik op pensioen kan of dood val.
  • Ruben Aerts

    2 jaar geleden
    Wij hebben gelukkig vorig jaar nog een "voordelige" lening aan een rente van 1,24% afgesloten. Uiteindelijk moeten wij daar 53 000 euro interesten op betalen dus veel succes aan de jongeren die een hogere rente hebben die ook niet fiscaal voordelig is.
  • Bart thijs

    2 jaar geleden
    Met een inflatie van 10 % , krimpt de schuld ook jaarlijks 10% terwijl maar 3% rente betaald wordt. De lening brengt dus eigenlijk jaarlijks 7% winst op voor de schuldenaar..
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Wij hebben 8,5 procent betaalt en ook geen aftrek voor een hypotheeklening, de cadeautjes aan degene die alle kleine lettertjes van de wet kennen, herinner de renovatie van het appartement van Verhofstadt, wordt door iemand betaalt. De koper betaalt altijd meer en de verkoper en de immo makelaar verhoogt de prijzen en de gemeenschap betaalt de subsidies. De laatste twintig jaar zijn er enorm veel miljonairs bijgekomen dankzij de vrije markt, miljoenen worden miljarden.