Dieven stelen kilometers koperdraad van zonnepanelen op bedrijventerrein in Deerlijk

Op het bedrijventerrein Ter Donkt in Deerlijk hebben dieven afgelopen weekend alle kabels gestolen van een grote zonnepaneleninstallatie. Wellicht waren ze uit op het koper in de kabels. 

De dieven die toesloegen bij Somex, een onderdeel van Cras, namen duidelijk hun tijd voor de koperdiefstal. Nadat ze een deel van de kabels hadden losgeknipt en meegenomen, kwamen ze zaterdag nog eens terug voor de rest van de kabels. Het resultaat is dat geen enkel zonnepaneel nog werkt. Wellicht waren de dieven uit op het koper in de kabels. Dat is in anderhalf jaar tijd in prijs verdubbeld, naar 3 euro per kilogram.

Dubbele tegenslag

Hoeveel meters kabel er precies gestolen zijn, moet nog bekeken worden, maar het gaat zeker om duizenden meters. De zonnepaneleninstallatie in Deerlijk, op een aantal loodsen, is samen met die aan de hoofdzetel in Waregem de grootste van houtgroep Cras. De vestiging in Deerlijk ligt langs een doodlopende straat, waar minder verkeer komt en waar dieven dus gemakkelijker kunnen toeslaan. Houtgroep Cras is uiteraard diep teleurgesteld. Het bedrijf moet de installatie laten herstellen én haalt tijdelijk geen rendement uit de panelen in Deerlijk.

Meest gelezen