Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Gasprijzen zetten dalende trend voort, nu Europese gasvoorraden sneller gevuld raken

Nadat de gasprijzen maandag al een duik met zowat 20 procent namen, zet de daling zich ook dinsdag voort. Omstreeks 12 uur noteert de toonaangevende TTF-future 7,37 procent lager op 252,5 euro per megawattuur. De dalende trend lijkt ingegeven doordat de Europese gasvoorraden sneller gevuld raken dan gedacht.

9 reacties

  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Putin heeft eigenlijk gelijk dat hij de EU zonder gas zet. Het is niet normaal dat von der Leyen daar staat op te scheppen met sancties, de gekste dingen eerst en dan nog overtuigd is van haar gelijk. Veel mensen zijn heel die Oekraïne situatie kotsbeu en weten dat het uitgelokt is door Biden. Het is hoog tijd voor verandering zodat iedereen, na al de corona ellende, eindelijk weer eens normaal kan leven en plannen maken.
  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    Prijsstijgingen, prijsdalingen. Maar hoe kan een gasnetbeheerder die kosten nu correct doorrekenen ? ze komen maar 1 keer per jaar de meter opnemen ? Dus alles moet met "een natte vinger" verdeeld worden over 365 dagen. Hoe werkt dat eigenlijk ?
  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    @John Stahl: inderdaad: hiep hiep hoera, de voorraden zijn 100% gevuld. Hoe lang komen ze weer toe met die voorraden ? 13 winterdagen of zo in Belgie. Daarna zitten we in de kou. oops, dat mag niet gezegd worden ! Wisten die ministers dat dan niet vooraleer ze hun broodheer een beetje gingen pesten ? Deze crisis is -echt- de schuld van het naieve Europa zelf. Jarenlang hadden ze kunnen diversifieren, maar ze hebben niets gedaan. Nu blijkt dat we echt niet zonder de Russen kunnen !!
  • John Stahl

    2 jaar geleden
    De Belgische gasreserves, indies 100% vol, kan maar 3% leveren van het volledige jaarverbruik. Voor Duitsland is dit 16%, wat ook niet zo grandioos is. Ze geven nooit het volledige plaatje, zodat ze iedereen om de tuin kunnen leiden. De situatie is rampzalig.
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Rusland wordt verweten geen gas te leveren. De EU , UK en VS sancties zijn géén Russisch gas meer af te nemen. Welk spel wordt eigenlijk gespeeld om overheidskassa's en energieproducenten te verrij? De gasprijzen schieten de hoogte in de EU vult zijn zakken op kap van de bevolking. Dan volgt in de media dat Zeebrugge zoveel overschot heeft dat ze het niet meer kwijtraken. Duitsland had weing voorraad en nam energirbesparende maatregelen. En moeten de Belgen hiervoor ook weer mee voor boeten ?