© Pieter D’Hoop

Vlaamse topchefs staan eenmalig samen achter het fornuis voor uniek 20-sterrendiner in de Waagnatie

Een elfgangendiner mét aangepaste topwijnen, klaargemaakt door elf Vlaamse chefs. Dat is wat Flanders Finest donderdag 29 september serveert aan een select publiek in de Antwerpse Waagnatie wil voorschotelen. Nooit eerder stonden zoveel Vlaamse topkoks - onder wie Viki Geunes en Tim Boury - samen aan één fornuis.

Twee driesterrenchefs, zes tweesterrenchefs, en drie chefs met één Michelinster. 29 september zullen ze samen in de weer zijn om een elfgangendiner op de borden van 320 gasten te toveren. Elke chef zal één gerecht presenteren. Denk hierbij aan: kaviaar, coquilles, truffel, Bressekip, langoustines en oesters. Voor het eerst zullen driesterrenchefs Viki Geunes (‘T Zilte) en Tim Boury (Boury) zelfs samenwerken aan één gerecht.

De afwerking van de gerechten gebeurt in de zaal van de aangeklede Waagnatie zelf, zodat de gasten de chefs van dichtbij aan het werk kunnen zien. En dat allemaal onder het toeziend oog van coördinator Nick Bril (The Jane). Hij zorgt er ook voor dat het menu goed uitgebalanceerd zal zijn.

 ©  Pieter D’Hoop

Flanders Finest heeft zijn naam écht niet gestolen en komt met een indrukwekkende line-up op de proppen. Antwerpen wordt vertegenwoordigd door drie chefs met Viki Geunes (Zilte ***), Nick Bril (The Jane **) en Simon Van Dun (DIM Dining *). West-Vlaanderen vaardigt Tim Boury (Boury ***) af, samen met Maarten Bouckaert (Castor **) en Willem Hiele (Willem Hiele *). Thijs Vervloet (Colette-De Vijvers **) vertegenwoordigt Vlaams-Brabant. Oost-Vlaanderen wordt gerepresenteerd door Michael Vrijmoed (Vrijmoed **) en Marcelo Baillard (Oak *). En Jan Tournier (Cuchara **) en Bert & Giel Meeuwis (De Slagmolen **) komen vanuit Limburg om de line-up af te werken.

Wie graag deel uitmaakt van dit exclusieve culinaire evenement, kan reserveren via www.flandersfinest.com. Aan tafel schuiven kan vanaf 18u stipt en kost 650 euro per persoon, alles inbegrepen. Reservaties gebeuren per tafel van acht tot tien personen.

(tsjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER