Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov
Volledig scherm
Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov © AP

Rusland waarschuwt voor gevolgen van Europees inreisverbod voor Russische toeristen: “Beslissing kan niet onbeantwoord blijven”

Rusland zal een verstrekkend inreisverbod voor Russische onderdanen in de Europese Unie niet onbeantwoord laten. Dat heeft de woordvoerder van het Kremlin dinsdag laten verstaan in de aanloop van een informele bijeenkomst van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken in Praag. Daar stelde de Duitse regering vandaag een compromis voor over de toekenning van Europese visa aan Russen. Berlijn wil de versoepelde voorwaarden voor de afgifte van visa opschorten en geen meervoudige visa of visa voor meerdere jaren meer uitreiken.

25 reacties

  • Raphael Coryn

    2 jaar geleden
    Wij Europeanen moeten ook de gevolgen van de oorlog dragen wel Russen ook. In hun land blijven zolang het duurt.
  • Annemarie Hendrikx

    2 jaar geleden
    Als je weet dat 70 % van de Russische bevolking nog nooit Rusland verlaten heeft, weet je ook meteen wie hier in Europa goede sier komt maken.., Russen met geld en in Rusland heb je alleen geld als je aan de kant van het Kremlin staat dus geen Visa tenzij je student of journalist bent ..
  • hans voet

    2 jaar geleden
    Stel je voor dat wij allen beoordeeld en veroordeeld worden wegens het gedrag van onze politiekers ? Kan je de burgers veroordelen voor het kriminele en waanzinnig gedrag van hun politiekers ? Dan zijn de belgen nergens in de wereld nog welkom.
  • viaene philippe

    2 jaar geleden
    Russen zijn niet meer welkom in Europa,en wij willen zeker nooit meer naar Rusland optreden Nu en niet morgen.
  • jefke vermeulen

    2 jaar geleden
    Goede beslissing dat de Russen moeten thuis blijven en hopelijk voor enkele eeuwen.