Conner Rousseau (Vooruit) en Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Conner Rousseau (Vooruit) en Zuhal Demir (N-VA). © Dieter Dewulf, Photonews

“Werk mee, in plaats van nu al te zagen”: Conner Rousseau (Vooruit) en Zuhal Demir (N-VA) kibbelen op sociale media in aanloop naar Overlegcomité

PolitiekDe regeringsleiders en bevoegde ministers komen morgen samen om zich te buigen over de stijgende energieprijzen. Voor de Vlaamse regering schuift energieminister Zuhal Demir (N-VA) aan, al ziet zij het nut van het Overlegcomité niet in. “Overleg weigeren zou onbeleefd zijn, maar overleg over wat?”, zei ze scherp op een persconferentie in Beringen. De demarche van Demir botst op onbegrip bij de Vlaamse coalitiepartners CD&V en Open Vld. Ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is er niet mee gediend. “Werk mee, in plaats van nu al te zagen”, schreef hij op sociale media.

409 reacties

  • Argus Vercauteren

    2 jaar geleden
    geert Verschelde: In deze context speelt het verbruik nauwelijks een rol. Energie is het speeltje van speculanten geworden. Speculanten drijven de prijs op. Het gaat niet om gewone winsten maar om woekerwinsten (hebberigheid). Vlaanderen geeft enkel subsidies (habbekrats) voor investeringen, maar om deze te realiseren hebben burgers veel geld nodig. Velen hebben dat geld niet, maar dat lijkt Demirniet te snappen. Een gebrek aan realiteitszin omdat zij en haar vriendjes een luxeleventje leiden.
  • Danny Damiaens

    2 jaar geleden
    Een argument dat dikwijls terugkomt is energie zuiniger zijn,denken jullie echt dat dit gaat helpen?De winsten moeten evenhoog blijven ongeacht het verbruik!
  • ronny cuypers

    2 jaar geleden
    De federale regering kan best nog vandaag beslissen om nieuwe kerncentrales te bouwen. Verder moet het maar eens gedaan zijn met jarenlang getouwtrek over hoogspanningsleidingen.
  • Azaire Vanhoutte

    2 jaar geleden
    oh ja Demir is een van onze beste Vlaamse politiekers en zij verdiend deze post en misschien nog meer !!!!
  • luc boeckx

    2 jaar geleden
    Iedereen kan er zelf iets aan doen. Men kan thuis heel veel besparen, men moet anders gaan leven. Leer de kinderen het licht uit te doen als ze buiten hun kamer gaan. De winkels kunnen meer dan de helft hun licht doven in de etalages. Aan de toren hoge taksen daar kan de regering iets aan doen! Het moet niet altijd van een ander komen al is dat soms wel welkom, maar we moeten een andere levensvorm aanleren, aan onszelf en onze kinderen.