Dodelijk ongeval in Gent wellicht veroorzaakt door epileptische aanval

De chauffeur van de tankwagen die vorige week dinsdag in Gent een fietsster doodreed en inreed op een kantoorgebouw, kreeg wellicht een epileptische aanval. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde vorige week dinsdag rond 11 uur ter hoogte van de Bataviabrug. De tankwagen reed op de stadsring R40 (Dok-Noord) in de richting van de Dampoort, maar miste de bocht aan het Stapelplein, reed rechtdoor over de parking van het kantoorgebouw Handelsdokcentrum en vernielde de toegangspoort van het kantoorgebouw.

De tankwagen raakte eerst een wagen en een fietsster op een oversteekplaats. De 44-jarige vrouw uit de Gentse deelgemeente Wondelgem overleefde de aanrijding niet.

De vrachtwagenchauffeur, een 43-jarige Bulgaar, zat na het ongeval gekneld en werd bevrijd uit het voertuig, maar hij verkeerde niet in levensgevaar. Hij heeft intussen het ziekenhuis verlaten, maar kon geen duidelijke verklaring geven voor het ongeval.

Zijn rijbewijs werd na het ongeval ingetrokken voor vijftien dagen. De man legde een negatieve alcohol- en speekseltest af. Ook al zijn documenten waren in orde en hij reed ook niet te snel. De fietsster zou zich op het moment van de aanrijding bevonden hebben op het middelste verkeerseiland en was dus reglementair aan het oversteken.

Volgens de eerste vaststellingen van de wetsarts was het ongeval te wijten aan een epileptische aanval. De chauffeur beweert zich niks van het ongeval te herinneren. De vrachtwagen werd in beslag genomen voor verder technisch onderzoek.

Meest gelezen