In probleemcrèche ’t Sloeberhuisje overleed een baby van zes maanden. ©  David Van Hecke

Opa Sloeber en uitbaatster probleemcrèche ’t Sloeberhuisje voorlopig niet op vrije voet

Roxan V.D., de man die ervan verdacht wordt een zes maanden oude baby door elkaar te hebben geschud in probleemcrèche ’t Sloeberhuisje in het Oost-Vlaamse Mariakerke, komt voorlopig niet vrij. De Gentse raadkamer had eerder vandaag geoordeeld dat hij mogelijk de gevangenis zou mogen verlaten onder elektronisch toezicht, maar het parket ging in beroep. Ook zijn dochter, Davina V.D., blijft voorlopig in de gevangenis. De kamer van inbeschuldigingstelling moet nu binnen de veertien dagen de knoop doorhakken.

Annelies Baeten

Roxan D.V., ook weleens opa Sloeber genoemd, werd in februari van dit jaar aangehouden wegens opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder het oogmerk om te doden. Hij zou een baby van zes maanden dermate door elkaar geschud hebben dat ze een zwaar hersentrauma opliep. Het kindje werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed uiteindelijk aan haar verwondingen.

LEES OOK: Uitbaatster probleemcrèche ’t Sloeberhuisje opnieuw aangehouden

Ook uitbaatster Davina D.V. werd gearresteerd , maar ze werd enkele dagen later opnieuw vrijgelaten. Begin juni werd ze opnieuw opgepakt en moest ze alsnog naar de gevangenis. Ze werd officieel in verdenking gesteld van kinderverwaarlozing. De speurders stelden zich grote vragen bij de manier waarop de vrouw haar crèche gerund zou hebben. Uit inspectieverslagen bleek nog een hele reeks bedenkelijke onvolmaaktheden die verder moesten worden onderzocht.

Vader en dochter verblijven in de gevangenis van Gent. Tot op vandaag beweert uitbaatster Davina dat ze nooit weet had van fysiek geweld van haar vader naar de kindjes toe. “Ze kent haar vader niet als een gewelddadig persoon”, klinkt het bij haar advocaat Han Vervenne. “Ze heeft haar vader nog niet grondig kunnen spreken. Het blijft voor haar een groot vraagteken wat er gebeurd is.”

Charlotte Demaitre, de advocate van Roxan D.V., wilde verder geen commentaar kwijt over de zaak.

De Kamer van inbeschuldigingstelling zal nu binnen de veertien dagen een effectieve beslissing nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer