Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Automobilist (96) vergist zich van pedaal en ramt tramhokje in Antwerpen

AntwerpenOp het kruispunt van de Oudaan, Lange Gasthuisstraat en Huidevettersstraat is dinsdagnamiddag een voertuig frontaal ingereden op een tramhokje. De bestuurder, een 96-jarige man, had zich wellicht van pedaal vergist. Niemand raakte ernstig gewond, maar de man zelf werd voor de zekerheid afgevoerd naar het ziekenhuis.

  1. Tienduizend hoogtemeters, 350 kilometer non-stop: Antwerpse sportcoach Elias (32) verlegt alwéér zijn grenzen voor chronisch zieke kinderen
    PREMIUM

    Tiendui­zend hoogteme­ters, 350 kilometer non-stop: Antwerpse sportcoach Elias (32) verlegt alwéér zijn grenzen voor chronisch zieke kinderen

    Zestien uur op de klimfiets voor het goede doel: daar had de Antwerpse sportcoach Elias Renard (32) zaterdag op gerekend. Het werden er dik negentien op de flanken van de Col du Rosier, een kuitenbijter van 4,4 kilometer die we kennen van Luik-Bastenaken-Luik. “Ik heb zwaar afgezien, ik had het koud in de afdalingen en mijn eten kwam geregeld ‘naar boven’. Gelukkig had ik fantastische supporters.” Check: de 10.000 beoogde hoogtemeters zijn afgevinkt.
    Antwerpen
  2. Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”
    PREMIUM

    Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijk­heid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”

    Zwangere Guy, Eefje de Visser, Bart Peeters, Elisabeth Lucie Baeten, Stan Van Samang, Selah Sue en véél, véél meer. Allemaal performen ze belangeloos op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ op het Antwerpse Sint-Jansplein op zondag 5 mei. Initiatiefnemers zijn 11.11.11-directeur Els Hertogen, psychologe Elisabeth Van Lierop en muzikant Tijs Delbeke. “Dat we dit vlak voor de verkiezingen organiseren? Néén, we hebben geen politieke agenda.” Ze leggen uit waar het evenement dan wél om draait, hoe ze alle artiesten konden overtuigen en waarom Tom Barman dit keer niet van de partij kan zijn.
    Deurne