Plopsa-baas Steve Van den Kerkhof en Bobbejaanland-CEO Yves Peeters reageren verbaasd op de miljoenensteun van de Waalse en federale overheid aan 'Legoland Benelux'.
Volledig scherm
Plopsa-baas Steve Van den Kerkhof en Bobbejaanland-CEO Yves Peeters reageren verbaasd op de miljoenensteun van de Waalse en federale overheid aan 'Legoland Benelux'. © Simon Mouton Photo News/Repro-Maria de la Cruz

Concurrentie “gechoqueerd” door miljoenensteun aan ‘Legoland Benelux’: “Overheid zou beter in bestaande parken investeren”

Vanmorgen raakte bekend dat het pretpark Legoland naar België komt. Sterker nog: ‘Legoland Benelux’, dat zal openen op de voormalige site van Caterpillar in Gosselies nabij Charleroi, belooft het grootste Legopretpark van Europa te worden. Het nieuws werd warm onthaald door pretparkfans, maar niet iedereen staat te springen voor het project. Zo vindt de concurrentie de miljoenensteun van de overheid “choquerend”.

  1. Nieuwe studie toont grote verschillen in aantal overlijdens aan na beroerte bij onze ziekenhuizen. Hoofdarts: “Dit is een wake-up call”
    PREMIUM
    15

    Nieuwe studie toont grote verschil­len in aantal overlij­dens aan na beroerte bij onze ziekenhui­zen. Hoofdarts: “Dit is een wake-up call”

    Elke seconde is cruciaal na een beroerte, maar uit een nieuwe studie blijkt dat de kans om snel de juiste behandeling te krijgen heel erg verschilt in Vlaamse ziekenhuizen. De helft van onze hospitalen haalt de opgelegde norm niet. In sommige ziekenhuizen is het risico om te overlijden door een beroerte bijna vijf keer hoger dan in andere. Zo sterft in de Sint-Jozefskliniek in Izegem slechts 6 procent van de patiënten en in het ASZ Aalst 25 procent. Hoe kan dat?
  2. Baby K. was één dag oud en werd bijna alleen begraven: “De verlatenheid wanneer niemand naar het kerkhof komt behalve wij, die kruipt diep in je”
    PREMIUM

    Baby K. was één dag oud en werd bijna alleen begraven: “De verlaten­heid wanneer niemand naar het kerkhof komt behalve wij, die kruipt diep in je”

    Zonder de dichters van ‘De Eenzame Uitvaart’ was op 2 april in Antwerpen een baby’tje van één dag oud in eenzaamheid begraven. Omdat er geen familie naar het kerkhof kwam om afscheid te nemen, nam dichter Max Greyson (36) die taak op zich. Hij schreef voor K. het gedicht ‘Niet Klein’. Meisje K. is het derde Antwerpse borelingetje in één jaar tijd dat niet alleen begraven moest worden, dankzij de uitvaartdichters. “We hebben het niet gedroomd. Je was er, even, je zong, je keek.”