Paard komt zwaar ten val op Waregem Koerse, veearts laat dier inslapen: "Brute pech maar enige juiste beslissing"

Op Waregem Koerse is vandaag een paard om het leven gekomen. Het paard kwam tijdens de tweede hindernisren ten val en brak daarbij zijn rechterbovenbeen. Die kwetsuur is zo ernstig, dat de veearts de beslissing nam om het dier te laten inslapen. "Brute pech, het was de enige juiste beslissing om het dier te laten inslapen", reageert Stefaan Lammens van Waregem Koerse.

Het is GAIA die vanavond meedeelt dat het Franse paard Hyperion de Kerser (5) de Prijs Baron Casier niet heeft overleefd. Waarnemers van de dierenrechtenorganisatie kijken al dertig jaar lang nauwlettend toe op het verloop van de hindernisrennen op Waregem Koerse. 

"Weer een dood paard, dat Waregem Koerse dus niet overleefde. Ik ben er ziek van", reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "Helaas moet ik vaststellen dat Waregem Koerse lang niet veilig genoeg is voor de renpaarden. Dit kan zo niet verder. Na al onze inspanningen is het duidelijk nog niet voldoende.” 

Bij Waregem Koerse is te horen dat het de enige juiste beslissing was om het dier te laten inslapen.  "Dit blijft uitermate jammer, maar we wilden Hyperion niet langer laten afzien en hebben beslist om het te doen inslapen", zegt veearts Frank Gasthuys."Er stond een honderdtal paarden aan de start vandaag. Die zijn - met uitzondering van Hyperion - allemaal veilig aan de finish geraakt. Dit spijtig incident was echt brute pech.” 

Waregem Koerse betuigt zijn medeleven aan jockey, trainer en eigenaar van Hyperion De Kerser.

Meest gelezen