De Duitse diplomaat Uwe Herbert H. (rechts) en zijn Belgische echtgenoot Walter B. De consul wordt ervan verdacht zijn man te hebben vermoord in Brazilië. Nadat hij daar twintig dagen in de cel zat, is hij nu gevlucht naar Duitsland.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse diplomaat Uwe Herbert H. (rechts) en zijn Belgische echtgenoot Walter B. De consul wordt ervan verdacht zijn man te hebben vermoord in Brazilië. Nadat hij daar twintig dagen in de cel zat, is hij nu gevlucht naar Duitsland. © RV

Duitse consul die verdacht wordt van moord op Belgische echtgenoot vlucht naar Frankfurt: “Ik ben een diplomaat, er kan mij toch niets gebeuren!”

De Duitse consul die ervan verdacht wordt zijn Belgische man te hebben vermoord in Rio de Janeiro, is spoorloos na een reeks blunders door het Braziliaanse gerecht. Dat talmde te lang om een strafprocedure op te starten, waardoor de consul de gevangenis mocht verlaten. En omdat de rechter “vergat” zijn paspoort in beslag te nemen, kon hij ook nog eens probleemloos op een vliegtuig naar Duitsland stappen.