96-jarige bestuurder vergist zich van pedaal en ramt tramhokje in Antwerpen

 © Leyla Leysen

Antwerpen -

Een 96-jarige bestuurder heeft dinsdagnamiddag een grote ravage aangericht in het centrum van Antwerpen. De man vergiste zich vermoedelijk van pedaal en reed in op een tramhokje aan het kruispunt met de Oudaan, de Lange Gasthuisstraat en de Huidevettersstraat. De wachtende tramreizigers konden gelukkig op tijd wegspringen. De bestuurder werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

nelo

Het incident gebeurde rond 16u. “Op het kruispunt, vlakbij het politiekantoor aan de Oudaan, reed een 96-jarige man in op een tramhokje”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Vermoedelijk vergiste de bestuurder zich van pedaal en duwde hij in plaats van de rem de gaspedaal in.”

Op dat ogenblik stonden verscheidene personen in het hokje te wachten op de tram. “Ze konden gelukkig net op tijd wegvluchten. Niemand raakte gewond”, gaat Bruyns verder. “De bestuurder zelf werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. Voor de zekerheid kwam ook een MUG ter plaatse.”

Het incident zorgde voor de nodige ravage. De weg lag volledig bezaaid met glas. Het verkeer moest een tijdje worden omgeleid. Ook voor De Lijn veroorzaakte het incident veel hinder: tramlijnen 4 en 7 waren een uur lang verstoord. De brandweer moest ter plaatse komen om de rijbaan weer vrij te maken. Rond 17.45u werd het kruispunt weer vrijgegeven.

 © Leyla Leysen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen