Ex-Sovjet-president Michail Gorbatsjov.
Volledig scherm
Ex-Sovjet-president Michail Gorbatsjov.

Ex-Sovjetleider Michail Gorbatsjov (91) overleden na slepende ziekte: “Hij plaveide de weg voor een vrij Europa”

UpdateMikhail Gorbatsjov, de Russische leider die in 1991 een einde hielp maken aan de Koude Oorlog, is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat melden Russische nieuwsagentschappen dinsdagavond op gezag van medische bronnen. Volgens het ziekenhuis waar hij overleed, leed de oud-president aan een slepende ziekte. De reacties op het overlijden van Gorbatsjov stroomden sindsdien binnen.

85 reacties

  • Chris Beeke

    2 jaar geleden
    Ze kunnen hem best al op zijn buik in de kist leggen . Dan hoeft hij zichzelf al niet om te draaien in zijn graf door wat die Putin aan het uit vreten is.
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    RIP meneer Gorbatsjov. U was een vredespresident!
  • Sander Depauw

    2 jaar geleden
    Hij was voor de vrede en niets anders zijn lag zij alles zijn mening liet van alles horen en zijn hervormingen voelen we nog tot op de dag van vandaag het is te hopen dat er nog zo'n Russen zijn
  • Sina Hogeboom

    2 jaar geleden
    Great men kan er nog niet over uit hoe deze man geweldig was voor Rusland en zijn burgers.Ik heb hem altijd gemogen,ik dacht vaak aan hem als een goede man en de beste.Want de allerbeste mensen onthou je de slechtste mensen wil je zo snel mogelijk vergeten.
  • Rudi Baeyens

    2 jaar geleden
    De laatste grote man van de Sovjet-Unie, nu is het straatkrapuul aan de macht, zonder universitaire scholing maar wel verpakt in een mooi kostuumpje.