Minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de Comissiezitting Energie
Volledig scherm
PREMIUM
Minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de Comissiezitting Energie © BELGA

De vijf hindernissen op weg naar een nucleaire deal met Engie

Minister van Energie Tinne van der Straeten (Groen) wil nog in september een concreter akkoord met kernproducent Engie sluiten. Maar de onderhandelingen over een nucleaire verlenging verlopen moeizaam en het principe-akkoord van in juli telt nog veel losse eindjes.

40 reacties

  • Danny Govaerts

    2 jaar geleden
    Geeft toch gewoon totdat je niet bekwaam bent en enkel de job destijds hebt aanvaard om je vorige werkgever een mooie toekomst te beloven. Maar nu Engie ook geen Russische gas meer kan kopen om aan België te verkopen om de nog te bouwen gascentrales mee te stoken kom je voor een tweede probleem. Het gaat niet werken. Vertrek nu.
  • Danny Govaerts

    2 jaar geleden
    Dat vandaag de regering valt hebben we morgen geen oplossing maar als de deelregeringen het voor het zeggen krijgen op gebied van energie bevoorrading misschien wel. Geef energie bevoorrading in handen van de gewesten. Kan Jambon de kerncentrale open houden. En kunnen ze in Wallonië als nog hun goesting doen .. van de Groene moeten we niets verwachten.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Van der Straeten heeft onze kernenergie 'uitverkocht' aan Engie. Dát is de enige en ware hindernis. Groen leidt ons land naar de afgrond. Wie nu nog in haar fabeltjes gelooft is stekeblind.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    In Frankrijk werd EDF genationaliseerd. De energieprijs geplafonneerd en deze mag volgend jaar maximaal 4% stijgen. De inflatie volgens Eurostat is 6,5%, in België 10,5%. In Frankrijk hebben ze een echte regering. Hier kunnen ze zelfs geen eerlijke inflatiecijfers publiceren.
  • Koert Hendrickx

    2 jaar geleden
    Met die 2 gaat het zeker niet lukken. Mogen nog 7 jaar onderhandelen.