Dean op de rode loper van Cannes.

Actrice Charlbi Dean (32) uit Gouden Palmwinnaar "Triangle of sadness" plots overleden

Charlbi Dean, de ster uit de film "Triangle of sadness", is overleden in een ziekenhuis in New York. "Ze is gestorven aan een heel plotse en onverwachte ziekte", laat haar woordvoerder weten. Dean is 32 geworden. Ze won in mei nog de prestigieuze Gouden Palm in Cannes met "Triangle of sadness".

Actrice Dean groeide op in Kaapstad (Zuid-Afrika). Ze begon haar carriĆØre als kind (6) met modellenwerk en sierde onder meer de cover van Elle. Op het grote scherm debuteerde ze twaalf jaar geleden, in "Spud", het verhaal over een jongenskostschool met in de cast ook Troye Sivan en John Cleese.Ā 

Haar grote doorbraak kwam er pas met "Triangle of sadness" van de Zweedse regisseur Ruben Ɩstlund. De film werd in mei nog bekroond met de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. In deze duistere satire speelt Dean een model dat uitgenodigd wordt op een exclusieve cruise voor superrijken. Het feestje eindigt in pure chaos op een eiland. "Triangle of sadness" zal vanaf oktober te zien zijn in de Amerikaanse en Europese cinemazalen.

De actrice was verrukt toen de film in Cannes vertoond werd. Ze vond dat al een overwinning op zich. Dean op de rode loper toen: "Ongelofelijk, ik sta in Cannes met "Triangle of sadness". Voor mij is dit al de kers op de taart, snap je?"Ā 

Charlbi Dean als Yaya op cruise in "Triangle of sadness".

Eerder was Dean te zien in "Death race 3: inferno (2013), "Blood in the water"(2016), "Don't sleep" (2017) en "Porthole" (2018).Ā Wellicht is ze het best bekend van haar personage Syonide in de serie "Black lightning". Voor die rol werd ze gevraagd na een gastoptreden in de Sherlock Holmes-reeks "Elementary" met Lucy Liu.

BEKIJK - onze filmreporter Lieven Van Gils interviewde een vrolijke Charlbi Dean in Cannes over "Triangle of sadness" en over je waarde wanneer uiterlijkheden wegvallen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen