ANTWERPEN LIVE. CEO technologiebedrijf Agoria over energieprijzen: “Nooit zo veel noodkreten van bedrijfsleiders ontvangen”

De energieprijzen blijven door het dak gaan. Naast gezinnen dreigen grote industriële spelers nu ook in de problemen te komen. Bart Steukers, CEO van technologiefederatie Agoria, legt uit welke maatregelen ze aan het Overlegcomité willen voorstellen. “Als belangrijke productiebedrijven moeten terugschroeven, zullen we serieus in de problemen komen.”

sodb

LEES OOK. Ook grote industriële spelers trekken aan alarmbel: “Zonder politieke beslissing over energie staan we met de rug tegen de muur”

“We zijn al maanden aan het vechten tegen de exploderende materiaalprijzen, inflatie, loonkosten die stijgen en nu de energieprijzen. Daardoor vragen veel bedrijfsleiders zich af: ‘Heeft het nu nog zin? Gaan we dat wel volhouden?’ Want de illusie dat die kosten doorgerekend kunnen worden aan de klanten, zullen er wel aan zijn voor de moeite.”

Vooral belangrijke bedrijven die vooraan in de productieketen zitten, moet volgens Agoria voldoende aandacht krijgen. “Als zij hun productie terugschroeven, komen we serieus in de problemen. Het bedrijf Aluminium Duffel bijvoorbeeld staat in voor een basisgrondstof. Door de productie lager te leggen, gaan we de schaarste aan materialen nog opvoeren en gaat het nog langer duren voor je auto gemaakt kan worden. Op het einde van de rit stort de economie in.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV