Zware explosie in Sint-Gillis werd veroorzaakt door gaslek

© phu

© phu, rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een gaslek ligt aan de basis van de ontploffing zaterdag in een woning in Sint-Gillis, zo heeft een branddeskundige zondagvoormiddag vastgesteld. Er is geen kwaad opzet in het spel, meldt het parket van Brussel. Bij de ontploffing vielen één dode en zeven gewonden, onder wie drie zwaargewonden.

“De eerste conclusies van de branddeskundige wijzen in de richting van een probleem bij de gasleidingen. Het precieze gaslek kon niet worden gevonden, gelet op de staat van de woningen. Er is geen enkel element gevonden dat wijst op kwaad opzet”, aldus woordvoerder Ine Van Wymersch.

De explosie en de daaropvolgende brand vonden zaterdag omstreeks 16.00 uur plaats in een huis op de Waterloosesteenweg in Sint-Gillis ter hoogte van de Bareel. Twee huizen raakten erg zwaar beschadigd en puin viel tot op de straat en geparkeerde auto’s.

© Emmanuel Lemal

Bij de ontploffing raakten zeven bewoners gewond, zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Onder hen drie zwaargewonden, van wie twee kinderen. Zaterdagavond omstreeks 22.00 uur werd nog het levenloos lichaam van een man vanonder het puin gehaald. De formele identificatie van dat slachtoffer valt niet voor maandagnamiddag te verwachten, laat het parket weten.

Ondertussen is een afbraakfirma begonnen met het afbreken van de ingestorte huizen.

© phu

© phu

© phu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen