Zeven supporters van KV Mechelen werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. © BELGA

Zeven kopschoppende KV Mechelen-hooligans krijgen drie maanden stadionverbod na geweld tegen medesupporters

Mechelen -

Zeven supporters van KV Mechelen hebben een stadionverbod van minstens drie maanden gekregen. De fans, die behoren tot supportersvereniging Ultra Ardenti, gingen na de match tegen Westerlo op de vuist met enkele andere supporters. Ze werden dinsdag opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Leo De Nijn, Stijn Van de Sande

De feiten speelden zich af na de spectaculaire 5-4 overwinning van KV Mechelen tegen Westerlo op zondag 21 augustus. In het kantinegedeelte van tribune F gingen een aantal leden van de Malinwa-supportersvereniging Ultra Ardenti op de vuist met vier andere thuissupporters. Ze deelden daarbij verschillende rake klappen uit. Eén van de slachtoffers werd door verschillende Ultra’s tegen het hoofd geschopt. Een andere kreeg een kopstoot.

“De politie kon de zeven vechtersbazen identificeren”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. “Dinsdagochtend werden ze in opdracht van de substituut uit hun bed gelicht en opgepakt. Het parket van Antwerpen legde hen allemaal een bewarende veiligheidsmaatregel op. Ze kregen een onmiddellijk stadionverbod voor minstens drie maanden.

Onderzoeksrechter

De zes meerderjarige hooligans, vijf mannen en een vrouw, zijn dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Twee van hen werden onder elektronisch toezicht geplaatst, de anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden. Een minderjarige vechtersbaas mag een uitnodiging van de jeugdrechter verwachten”, legt de politiewoordvoerder uit. (ldn, svds)

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL