Herman Engbers/ hollandse hoogte

Inwoners van Wetteren krijgen blanco brief van gemeente in de bus

Enkele inwoners van Wetteren hebben een blanco brief van de gemeente in de bus gekregen. Er is een fout gebeurd met het kopieerapparaat. "Er is eigenlijk niemand die controleert of de brieven wel bedrukt zijn", zegt schepen Piet Van Heddeghem (Groen&Co)

Enkele inwoners van Wetteren stonden voor een raadsel toen ze opeens een blanco brief van de gemeente in de bus vonden. Op de brief en de enveloppe stond het logo van de gemeente, maar de brief was onleesbaar of zelfs helemaal blanco. "Het was de bedoeling om de buurtbewoners van onze academie via de brief te informeren over enkele wijzigingen rond het parkeren in de buurt", zegt schepen Piet Van Heddeghem. 

Maar er was een probleem met het kopieerapparaat. "Het gaat om een mechanisch probleem", zegt de schepen. "De brieven worden geprint. Iemand steek ze dan in de plooimachine. En dan worden de brieven automatisch geplooid en in een enveloppe gestoken. Maar eigenlijk is er dus niemand die controleert of de brieven wel bedrukt zijn. En dus hebben sommige buurtbewoners een blanco brief in de bus gekregen."

Er is eigenlijk niemand die controleert of de brieven wel bedrukt zijn

schepen Piet Van Heddeghem (Groen&Co)

Wetteren had ongeveer 300 brieven verspreid. Hoeveel er daarvan blanco zijn gepost, is nog niet duidelijk. Maar iedereen zal vandaag nog een nieuwe brief in de bus krijgen. "We hebben ondertussen een nieuwe brief opgemaakt", zegt Van Heddeghem. "En die gaan we vandaag verdelen naar de 300 betrokken gezinnen. Zo is iedereen zeker op de hoogte."

Grapjes

Het is de eerste keer dat Wetteren dit meemaakt. "We gaan nu een technicus vragen om onze machines te controleren, en het probleem op te lossen", zegt de schepen. "Gelukkig kunnen de inwoners ermee lachen. We hebben al enkele plezante reacties gekregen via sociale media. Sommigen vroegen zich af of het een brief was waarop ze hun opmerkingen over het gemeentebestuur mochten schrijven. Anderen lachten dat het een brief was waarmee het gemeentebestuur geen commentaar wil geven. "

Meest gelezen