©  BELGA

Drie maanden stadionverbod voor zeven KV Mechelen-hooligans

Zeven KV Mechelen-hooligans hebben een stadionverbod van drie maanden gekregen, omdat ze tijdens de thuiswedstrijd tegen Westerlo een viertal thuissupporters hardhandig hadden aangepakt.

Bron: Belga

De zes meerderjarigen werden ook voorgeleid bij de onderzoeksrechter, de minderjarige moet voor de jeugdrechter verschijnen, meldt de lokale politie van Mechelen-Willebroek.

Na de wedstrijd KV Mechelen - Westerlo van zondag 21 augustus ging een aantal leden van de Malinwa-supportersvereniging Ultra Ardenti op de vuist met een viertal andere thuissupporters. Een slachtoffer werd door verschillende Ultra’s tegen het hoofd getrapt. Een andere kreeg een kopstoot.

De zeven vechtersbazen werden door de politie Mechelen-Willebroek geïdentificeerd en dinsdagochtend van hun bed gelicht en opgepakt. “Het parket van Antwerpen legde hen allemaal een bewarende veiligheidsmaatregel op. Ze kregen een onmiddellijk stadionverbod van drie maanden opgelegd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De zes meerderjarige hooligans (vijf mannen en een vrouw) werden dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Twee van hen werden onder elektronisch toezicht geplaatst, de anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden. Een minderjarige vechtersbaas mag een uitnodiging van de jeugdrechter verwachten”, aldus de woordvoerder nog.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer