©  BELGAIMAGE

DISCUSSIE. Ondanks alle doemberichten: ga jij het nieuwe schooljaar positief tegemoet?

Onze energiefactuur wordt alsmaar duurder, scholen kampen met een lerarentekort en er is niet genoeg plaats voor kinderen in het buitengewoon onderwijs. Er komen steeds meer doemberichten opduiken over het schooljaar dat donderdag weer van start gaat. Maar er zijn ook mensen die er naar uitkijken om aan het schooljaar te beginnen.

LEES OOK. Waarom deze Antwerpse leerkrachten met plezier voor de klas staan

Zo zijn er Demi, Jozef en Marjan, drie leerkrachten uit Antwerpen die het fantastisch vinden om voor de klas te staan. Voor Jozef is het de drijfveer om mensen te helpen die belangrijk is. “Zelfs als ik op pensioen ben, wil ik les blijven geven. Ik heb meegemaakt dat een leerlinge zei dat ze bij mij wél iets leerde en ze zich niet dom voelde.”

Marjan vindt het naar eigen zeggen erg dat er zo negatief gedaan wordt over het onderwijs. “Er zullen leerkrachten zijn die voor het onderwijs kiezen voor de foute reden(en), maar dat beklaag je je toch vroeg of laat. Vroeger was dat inderdaad makkelijker, maar je moet je leerlingen willen helpen. Zij zijn tenslotte de toekomst.”

LEES OOK:

En jij? Ga jij het nieuwe schooljaar positief tegemoet ondanks alle doemberichten? Waarom is dat zo?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER