©  BELGAIMAGE

Dan toch witte rook voor Adnan Januzaj na deal van Ajax: transfervrije Belg voor vier seizoenen naar Sevilla

De soap rond Lucas Ocampos (28) wordt vervolgd. De raad van commissarissen van Ajax stak woensdagochtend eerst een stokje voor de komst van de Argentijnse buitenspeler van Sevilla. De Spaanse topclub verlaagde de vraagprijs naar 15 miljoen euro, maar ook dat was nog te veel voor de Amsterdammers. Daardoor leek ook de transfer van Januzaj naar Sevilla in gevaar te komen, maar uiteindelijk is er toch een oplossing op komst.

Mike Verweij, Raf Hermans
Bron: De Telegraaf

Bij Sevilla was men woest op Ajax dat men betichtte van amateurisme. Maandag zette algemeen directeur Edwin van der Sar de seinen op groen voor de spraakmakende transfer van de Argentijns international, waarna technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar de deal afmaakten. Ajax bereikte een akkoord met Sevilla over de transfersom van 20 miljoen euro en werd het op hoofdlijnen eens over een persoonlijke meerjarige verbintenis.

De raad van commissarissen vond het totaalpakket echter veel te duur voor een speler met beperkte of geen restwaarde en blies de deal af. Dat was zuur voor Ocampos, die al in Nederland was en voor zijn vertrek op de luchthaven al had verteld over zijn overstap naar Ajax. Gedesillusioneerd keerde hij dinsdagavond terug naar Spanje.

Ook 15 miljoen geweigerd

Inmiddels is duidelijk dat de raad van commissarissen ook niet instemt met een transfersom van 15 miljoen euro voor Lucas Ocampos. De commissarissen gaven Hamstra en Huntelaar wel toestemming om een huurdeal te sluiten. Dat zou Sevilla helpen om binnen de Spaanse financiële regelgeving Adnan Januzaj wel in te schrijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Die huurdeal met Lucas Ocampos (28) lijkt ondertussen rond. De afspraken moeten nog wel op papier moeten worden gezet. Dat is een race tegen de klok, omdat woensdagavond om twaalf uur de Nederlandse transfermarkt sluit. Als Ocampos naar Ajax trekt, heeft Sevilla meteen de financiële ruimte om Adnan Januzaj vast te leggen.

Januzaj arriveerde dinsdagavond laat in Sevilla om er zijn transfer, met een contract voor vier seizoenen, af te ronden. De Rode Duivel zag zijn contract bij Real Sociedad aflopen en had ook interesse uit de Premier League, maar koos voor een verlengd verblijf in La Liga.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer