Wie er de kantjes afloopt, kan zich op sommige momenten mogelijk wat vervelen op kantoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie er de kantjes afloopt, kan zich op sommige momenten mogelijk wat vervelen op kantoor. © Thinkstock

Steeds populairder, tot ergernis van werkgevers: gewoon je job doen en niets méér

‘Quiet quitting’ is de werktrend van het moment: je doet alleen het hoogstnodige, niets minder maar vooral niets meer. In de praktijk klappen (steeds meer) twintigers en dertigers om 17 uur de laptop dicht en blijven ze onbereikbaar tot 9 uur de volgende ochtend: “Standaard extra inspanningen leveren om een stel anonieme aandeelhouders nog rijker te maken? Daar heb ik geen zin in.” Drie “quiet quitters” vertellen hoe ze dat doen. Maar wij gingen ook bij de baas luisteren.

297 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Werken om te kunnen leven en niet vice versa ! Het leven is zoveel meer dan enkel werken !
  • Chris Verberne

    1 jaar geleden
    Ik heb 20 jaar alles gegeven bij dezelfde werkgever, was gemotiveerd had een goede kennis en stond altijd klaar. Toen mijn afdeling gesloten werd, werd ik evenzeer zonder veel boe of bah, ontslagen net zoals collega's die jarenlang er ernstig de kanten afliepen. Echter, totaal gedemotiveerde luie mensen mochten wel blijven. Gelukkig kan ik over twee weken op een andere continent mijn toekomst opbouwen. Spijtig dat bedrijven op deze manier talent naar het buitenland jagen.
  • Jo Nijs

    1 jaar geleden
    Het blijft wel een feit of gevaar dat wanneer de "kostenbesparings"mentaliteit een afdeling binnensluipt, de oudere werknemers dikwijls het slachtoffer ervan worden.
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Ach, dat lost zich vanzelf wel op als de krapte op de arbeidsmarkt afneemt, nu komen ze weg met net aan doen wat ze moeten, als het puntje bij paaltje komt vliegen ze eruit en mag de werknemer die wel een stapje extra doet blijven
  • Walther De Cleyn

    2 jaar geleden
    Schaf de werkloosheid af en "quiet quitting" zal ook verdwijnen. Waarom zou de GEN Y meer weken als gezonde mensen 1300 euro krijgt om niks te doen ? Wij als zelfstandigen en bedrijfsleiders werken al 35 onder het statuut " no cure no pay "