AFP
Volledig scherm
© AFP

Nieuw schooljaar van start met aantal nieuwigheden: psychologen op school, lerarenbonus en nieuwe inschrijvingsregels

Net als elk jaar gaat de start van het nieuwe schooljaar gepaard met een aantal nieuwigheden. Dit schooljaar gaat het onder meer om nieuwe inschrijvingsregels, een andere schoolkalender in het Franstalig onderwijs en maatregelen als de lerarenbonus om het lerarentekort aan te pakken.

14 reacties

  • Carolus Vif

    2 jaar geleden
    Thomas Buick noem eens een richting die vroeger niet bestond en nu broodnodig is ?
  • Ghislain Claerbout

    2 jaar geleden
    Laat ons psychiatrische instellingen bouwen met daarin een klein ruimte om les te geven. Deze ruimte is enkel te betreden voor degene die het leuk vinden en vooral geen prestatiedruk willen of mogen voelen.Ik zie geen heil met de psychologen, de kinderen overdag behandelen en dan terug naar huis waar het probleem niet wordt opgelost. Ik ben geen psycholoog maar wel verstandig genoeg om te weten dat dit in geen 100 jaar zal werken. In scholen moet onderwezen worden,de papers zijn voor de crèche.
  • Jacqueline Sels

    2 jaar geleden
    Willen al diegenen die nog vergelijken met het onderwijs van meer dan 10 jaar geleden, laat staan van 50 jaar geleden, zich onthouden van commentaar? Absoluut niet te vergelijken. Luc Meeus, er zijn veel leraars omdat er veel halftijds werken of in hun vak niet aan een volle lessenrooster geraken (en ook zo betaald worden), en omdat er veel verschillende vakken zijn. Wie Frans geeft kan zomaar geen wiskunde gaan geven. En nogmaals: 22 lesuren staat voor 45+ uren schoolwerk.
  • Thomas Buick

    2 jaar geleden
    Jullie zijn allemaal duidelijk te lang van de schoolbanken. Er zijn nieuwe richtingen die vroeger niet bestonden, maar nu broodnodig zijn. Wil je die allemaal in één klas onderbrengen? Dan ga je je niveau pas echt zien zakken.
  • Christiana Cortier

    2 jaar geleden
    Psychologen in de klas! Nergens voor nodig toch, die waren er vroeger ook niet. Sommige leerlingen zullen op de duur denken dat ze een hulp van een psycholoog nodig hebben omdat hun vriend of vriendin dit ook denkt. Stop met die onzin. Laat de leerkrachten zich bezig houden met het lesgeven en niet met allerlei administratie. Vroeger was dat er toch ook niet.Was het dan zoveel slechter? Ik dacht het niet.