Archieffoto ter illustratie

Campus van Atheneum in Lier investeerde in isolatie en 300 zonnepanelen: "Kers op de taart met hoge energieprijzen"

Campus Anton Bergmann van het Atheneum in Lier investeerde in 300 zonnepanelen en isolatie en maakt zich iets minder zorgen over hoge energiefacturen. Dankzij een dakrenovatie kwam het in aanmerking om zonnepanelen te plaatsen. "Al houd ik mijn hart vast dat we door corona met de ramen open moeten stoken", vertelt de directeur van de campus.

De campus Anton Bergmann moet zich alvast minder grote zorgen maken over de stijgende energieprijzen. “We hebben een aantal jaren geleden onze school volledig gerenoveerd”, zegt de directeur van de campus van het Atheneum in Lier. “We hebben een nieuw dak, de vloer van de zolder is geïsoleerd en twee jaar geleden hebben we 300 zonnepanelen geplaatst. Met de hoge energieprijzen is dat wel de kers op de taart.”

Scholen kiezen ze vaker voor om zonnepanelen te plaatsen, maar eenvoudig is het niet. “Er zijn redelijk strenge voorwaarden. Het dak moet sterk genoeg of gerenoveerd zijn en de oriëntatie moet goed liggen.” Door de renovatie kwam de campus in aanmerking om zonnepanelen te plaatsen. “En dat op kosten van een externe firma. Zo kunnen we ons ecologisch steentje bijdragen.”

Wat als er coronamaatregelen komen en we moeten stoken met de ramen open? Daar maken we ons zorgen om

Directeur campus Anton Bergmann, Atheneum Lier

Toch maakt de campus zich zorgen over hoge facturen die eraan zouden komen. “Voor de gasprijzen houd ik mijn hart vast. Wat als er coronamaatregelen komen en we moeten stoken met de ramen open? Daar maken we ons zorgen om.” De directeur zal bekijken of ze extra maatregelen kunnen nemen. “We kunnen de basistemperatuur verlagen. Al moeten we dan kijken naar het comfort van de leerlingen. Stilzitten of rondwandelen in een kouder gebouw, is een groot verschil.” 

Meest gelezen