eerste schooldag
Volledig scherm
eerste schooldag © emz/Petit

Met een lach en een traan: zo beleefde Vlaanderen de eerste schooldag

Het is zover, de zomervakantie is voorbij en de scholen openden vanochtend opnieuw de poorten. En die eerste schooldag is altijd een beetje spannend: voor het eerst naar de kleuterklas, naar een nieuwe school, vriendjes en vriendinnetjes terugzien na twee maanden vakantie,... Zowel voor ouder als voor kind is dit steeds een speciale dag. Bekijk hier hoe Vlaanderen die eerste schooldag beleefde.

  1. Keert La Rocca terug? En wordt het zoals vroeger? “De manager wou die stripper met dat speeltje van het podium, maar… we hebben haar laten doen”
    PREMIUM

    Keert La Rocca terug? En wordt het zoals vroeger? “De manager wou die stripper met dat speeltje van het podium, maar… we hebben haar laten doen”

    Van Koen Wauters tot Rihanna: La Rocca in Lier kon jarenlang de grote namen binnen en buiten de eigen landsgrenzen bekoren. Zoals bij vele grote danstenten viel echter ook hier het doek, en een laatste feestje kon niet doorgaan na een zware brand in 2022. Maar er zit nu misschien wel weer een ‘eerste feestje’ aan te komen, als we een mysterieuze post op sociale media mogen geloven. Of dat betekent dat La Rocca echt terugkeert en in welke vorm? Geen idee. Maar lees even met ons mee om een idee te krijgen van wat je dan misschien mag verwachten. “Details van ons jubileumfeestje zijn misschien niet echt geschikt voor de krant.”
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.