Brusselse kunstenaar VEXX pimpt Porsche voor game Gran Turismo 7: "Ze vonden mijn kunst nice"

De Brusselse kunstenaar VEXX (24) heeft een exclusieve Porsche beschilderd voor de game Gran Turismo 7. Dat deed hij live op de gamebeurs Gamescom. "Ze volgden mij bij Porsche al langer en vonden mijn kunst nice", zegt hij nuchter. Spelers kunnen in de nieuwste update van het spel racen met de auto vol kleurrijke doodle art.

Met een aantal penselen en veel verf was hij zeven dagen in de weer, maar het resultaat mag er zijn: een exclusieve Porsche Vision GT naar de hand van de 24-jarige kunstenaar VEXX. De Brusselse doodle artist toverde de witte Porsche live om tijdens Gamescom, de grootste gamebeurs van Europa. "7 dagen vol bloed, zweet en tranen", blikt hij zelf terug, "maar ik hield van dit doek".

7 dagen vol bloed, zweet en tranen

VEXX

Het is niet de eerste keer dat VEXX afwijkt van het papier of het scherm om zijn doodles of 'krabbeltjes' tot leven te brengen. Je kan zijn kunst terugvinden op onder meer skateboards, petten en drinkflessen en hij werkte eerder al samen met Nike, Gucci en Mazda.

Dit keer kon hij een samenwerking met Porsche in de wacht slepen én met het racespel Gran Turismo 7. "Ze volgden mij bij Porsche al langer en vonden mijn kunst nice", reageert hij nuchter. Deze unieke kans kon hij niet laten liggen, zeker omdat spelers van de game de auto nu kunnen kiezen om op de virtuele circuits en door de virtuele straten te racen. 

Wie niet zo van gamen houdt, maar wel van auto's, kan de sportwagen binnenkort zelf gaan bewonderen in het Porsche Museum in Stuttgart.

VEXX is met 2,99 miljoen abonnees één van de grootste YouTubers van ons land. Hij filmt hoe zijn kunstwerken tot stand komen, van het ontwerp tot het inkleuren en het aanbrengen van effecten en zet dit in versnelde video's op het platform. 

Zijn favoriete kunstvorm is doodle art. Hij staat dan ook bekend om zijn kleurrijke cartoons. Die leverde hem al heel wat bekendheid op en tal van samenwerkingen. In november vorig jaar was één van zijn werken "Metadragon" nog te bewonderen op Times Square naar aanleiding van de eerste Crypto Art Fair.

Meest gelezen