Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Meer aanvragen voor verlaging sociale bijdragen

Steeds meer zelfstandigen vragen een vermindering van hun sociale bijdragen aan. In de eerste twee kwartalen ging het om zowat 7,2% van de ondernemers, leert een onderzoek bij 220.000 zelfstandigen bij de socialedienstengroep Liantis.

10 reacties

  • Jean-pierre Thierens

    2 jaar geleden
    Verlaging van sociale bijdragen ? De meeste zelfstandigen betalen nu al zo weinig mogelijk door optimalisering van hun belastingaangifte via allerlei onkosten en constructies wat ook resulteert in minder sociale bijdragen .
  • Marinus Verbelen

    2 jaar geleden
    Aangezien zelfstandigen nu ook verzekerd zijn van 1500€ pensioen bij een volledige loopbaan, waarom zouden ze dan nog veel in die sociale zekerheidskas steken? Waarom zouden werkenden langer dan 20 jaar werken? Die gaan ze heus geen half pensioen geven hoor. Na 40 jaar werken aan gemiddeld 12u/d is mijn vervroegd pensioen 200€ hoger dan dat minimum pensioen. Een wereld van verschil hé. (syc)
  • armand verschueren

    2 jaar geleden
    dat ze eerst belastingen correct betalen zoals de burger
  • Jean Donny

    2 jaar geleden
    Slimme zelfstandigen zijn in de voorbije crisisjaren stinkend rijk geworden, geprofiteerd van allerlei lukrake steun en hebben weinig belastingen erop betaald max 25%. Dat terwijl de gewone burger tot meer dan 50% mag afdokken zonder steun. Dit is in een notendop onze realiteit tegenwoordig.
  • Frank Leeuwestein

    2 jaar geleden
    Sociale bijdrage systeem moet net als het belasting stelsel op de schop . Begin op nieuw zorg dat werken loont. Een eenvoudig systeem,goed voor de bedrijven en zorg dat de werkende mens meer binnen krijgt. Minder bruto meer netto. Gooi een groot deel van kosten die onderweg in het systeem blijven hangen eruit door een eenvoudig systeem. Huidig systeem is onhoudbaar politiek wil er alleen nog niet aan. Hoe lang gaat het nog duren voordat de bom ontploft , mensen op straat komen.