Meisje van 13 vermist nadat ouders haar hadden afgezet aan school op eerste schooldag

 ©  Brent Saey

In Gent is een meisje van 13 jaar vermist, nadat ze donderdagmorgen aan school was afgezet door haar ouders. Dat meldt de Gentse lokale politie, die een opsporingsbericht heeft verspreid.

jvh

Het gaat om de 13-jarige A., die donderdag op de eerste schooldag verdween. Ze werd het laatst gezien aan haar school in de Gentse wijk Sluizeken, toen haar ouders haar om 8.15 uur hadden afgezet.

De politie verspreidde vrijdagmorgen een opsporingsbericht met de volgende gegevens. ‘Blank, bruine ogen, rood/bruin/blond halflang haar, 1,66 m. Kakikleurige croptop, donkerkleurige gilet met lange mouwen, wijde jeansbroek, witte Nike sneakers, witte hoofdtelefoon, zonnebril, schoudertas met Afrikaanse geel/zwarte print, 2 neuspiercings, zijnde 1 septum en 1 steentje in rechterneusvleugel, 1 ring in de lip.’ Wie meer informatie heeft, kan bellen naar 112.

De lokale politie geeft voorlopig geen verdere details over het onderzoek. Het Oost-Vlaamse parket is op de hoogte van de verdwijning, maar het kan nog geen informatie geven. Om vrijdagmorgen snel te kunnen werken, werd het opsporingsbericht verspreid door de lokale politie, maar in een latere fase kunnen de federale politie en Child Focus ook worden ingeschakeld, aangezien het om een minderjarige gaat.