De kerncentrale in het Duitse Stadland
Volledig scherm
De kerncentrale in het Duitse Stadland © REUTERS

“Duitse kernreactoren gaan langer door”

Duitsland is van plan de stroomvoorziening door twee kernreactoren langer door te zetten wegens de Europese energiecrisis. Dat meldt zakenkrant ‘Handelsblatt’. De twee reactoren zouden eigenlijk dit jaar stilgelegd worden, maar blijven nu dus langer in gebruik, aldus de krant.

8 reacties

  • Erik Wymeersch

    2 jaar geleden
    De waanzin van onze regering ( Tine ) zij wilden onze 7 veilige kerncentrales definitief sluiten en vervangen door 2 gascentrales . Zij produceren 50% van onze elektriciteit .
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Atomkraft, Nein danke ! Kernenergie, Nee bedankt ! De rode gele sticker uit de jaren zeventig en begin tachtig ! Kernenergie gaat iedereen nog de das omdoen, reken maar !
  • Marc Talloen

    2 jaar geleden
    Windenergie, zonnepanelen en kerncentrales en dat alles in eigen Belgisch beheer , dat is de sleutel. Kerncentrales om in de windarme en bewolkte dagen het heft over te nemen . De overproductie van kernenergie in waterstof omzetten en daarmee het ganse verkeer vracht , scheepvaart ,vlieg,wagen park op omschakelen , dat is de enige juiste weg om CO2 neutraal te worden en BMW weet dat al en begint vanaf 2025 met massa productie van waterstof wagens.
  • heinz wolf

    2 jaar geleden
    Hier stelt zich toch de vraag: waarom kan/wil Engie dit niet ook?
  • Peter Deroost

    2 jaar geleden
    Stoppen met kernenergie is waanzin, de enige groene energie die voldoende produceert is kernenergie. Investeer in nieuwe kerncentrales!