Vandalen bekladden straat met witte verf in studentenbuurt in Antwerpen

Vandalen hebben de Pieter Van Hobokenstraat in Antwerpen beklad met witte verf. Vooral het wegdek moest eraan geloven, maar hier en daar ook gevels, poorten en deurbellen. De politie zal onder meer camerabeelden uit de buurt onderzoeken. De brandweer kwam de verf intussen wegspuiten.

Het was schrikken voor de bewoners van de Pieter Van Hobokenstraat in Antwerpen vanochtend. Hun straat zat onder de witte verf. Er waren verschillende namen te zien, handafdrukken en schunnige tekeningen. Auto's en fietsers hadden hier en daar ook hun sporen nagelaten door nog door de natte verf te rijden.

"Ik heb vannacht wel geroep gehoord, twee jongens en een meisje, denk ik", vertelt een bewoner, afkomstig uit Brazilië. "Hij schrikt wanneer hij ziet dat ook zijn deurbel beklad is en er handafdrukken rond de voordeur staan. Oh my God! Ik wist niet dat zoiets hier gebeurde, het lijkt wel Brazilië."

Een medewerkster van een showroom in de straat is ook onder de indruk. "We waren wel verrast vanmorgen. Er staan ook namen bij, dus misschien is dat nog handig om de daders te vinden? Ik denk dat ze een feestje gebouwd hebben, ja." Op de poort van de showroom is er ook geklad.

Ronny Wijnen van de verkeersdienst van de stad Antwerpen staat er ontgoocheld naar de kijken. "Wij hebben hier net nieuwe markeringen aangebracht omdat de straat een woonerf is geworden. Het lijkt erop dat ze een pot muurverf hebben gehaald uit een huis dat gerenoveerd wordt. Die verf is wel op waterbasis, dus mogelijk zal het wel goed te verwijderen zijn."

En dat bleek inderdaad het geval. De brandweer werd erbij geroepen, omdat het graffititeam niet meteen beschikbaar was. Zij klaarden de klus op nog geen half uur.

Brandweer Zone Antwerpen

Meest gelezen