©  AP

Queen Elizabeth (96) moet opnieuw verstek geven voor evenement dat ze elk jaar bijwoont

Queen Elizabeth moet verstek geven voor een van haar favoriete evenementen: de Highland Games. Het gaat al enkele maanden niet goed met de 96-jarige Britse koningin, en ook ditmaal liggen mobiliteitsproblemen aan de basis van haar afzeggen. Prins Charles gaat in haar plaats.

gjs

Al decennia gaat Queen Elizabeth op de eerste zaterdag van september naar de Braemar Gathering in Schotland, met de Highland Games als voornaamste attractie. De 96-jarige koningin is dan telkens op vakantie in Balmoral, niet ver van het feestgedruis.

Maar de Schotten zullen het dit jaar zonder de koningin moeten stellen. In haar plaats komt prins Charles naar het evenement. Dat Elizabeth niet komt, heeft volgens het Britse koningshuis te maken met “mobiliteitsproblemen”. Anders gezegd: de 96-jarige vorstin is erg slecht ter been sinds ze met haar gezondheid is beginnen te sukkelen. Daardoor heeft ze de voorbije maanden al heel wat evenementen moeten afzeggen.

De Queen werd het laatst in het openbaar gezien op 21 juli, toen ze een bezoek bracht aan de luchthaven van Aberdeen en andere plaatsen in Schotland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer