©  AFP

Remco Evenepoel over concurrent die na positieve test toch start: “Ga me ver weghouden van Ayuso”

Remco Evenepoel kwam na zijn val een dag eerder met een grote pleister op zijn been aan de start van de dertiende etappe van de Vuelta, maar veel hinder had hij daar naar eigen zeggen niet van. De positieve coronatest van Juan Ayuso, die ondanks zijn (asymptomatische) coronabesmetting toch aan de start verscheen, baarde Evenepoel meer zorgen. “Ik ga me bij de start ver weghouden van hem”, zei de rodetruidrager.

Maarten Delvaux in Ronda

De 19-jarige UAE-renner Juan Ayuso, die vijfde staat in het algemeen klassement, testte positief op corona, maar is asymptomatisch en mocht dus toch aan de start verschijnen, wat hij deed. Evenepoel had daar zijn bedenkingen bij. “Ik vind het riskant. Ik ga me in elk geval ver van hem weghouden aan de startlijn’, zei de klassementsleider in de Vuelta. “Het is niet aan mij om er iets van te zeggen, maar het is fijn voor hem dat hij zich beter voelt’, vertelde onze landgenoot even verderop aan de Engelstalige pers. “Toch zou ik hem willen adviseren om er goed over na te denken, want het kan zijn dat hij binnen een paar dagen serieus ziek is. Zo is het bij mijn ploegmaat Pieter Serry gegaan en Tim Declercq heeft zelfs serieuzere problemen aan overgehouden.”

Over de gevolgen van zijn val een dag eerder had Evenepoel goed nieuws. “Ik heb goed geslapen en geen last gehad van de schaafwonden. Er zit een grote pleister op mijn been, maar op een plek die niet echt plooit. Het is niet op die knie, die wel continu beweegt. De pleister hindert niet. De wonde op mijn hand zal morgen al genezen zijn, dus ik hoop dat ik dan weer zonder handschoenen kan rijden.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer