radio 2

E313 in Massenhoven volledig versperd na aanrijding tussen 2 vrachtwagens

Op de E313 in Massenhoven is rond 13.15 uur een ongeval gebeurd tussen twee vrachtwagens in de richting van Hasselt. De aanrijdende vrachtwagen verloor zijn lading; tientallen zakken zand liggen er verspreid over de volledige rijweg. Om alles op te ruimen moet het verkeer er plaatselijk de E313 verlaten. De rijweg is er rond 16 uur weer volledig vrijgemaakt. 

Iets over één vanmiddag is een vrachtwagen, geladen met bouwmaterialen achteraan ingereden op een andere vrachtwagen. "De aanrijdende vrachtwagen probeerde nog uit te wijken om een ongeval te vermijden, maar daardoor is zijn lading op de rijbaan terechtgekomen. Het gaat om tientallen zakken zand", zegt Johan Smits van de Brandweer Zone Rand.

"Toen de brandweer kort na het ongeval aankwam, lag de lading over de volledige rijbaan van de E313 verspreid. Om het verkeer te kunnen doorlaten, maakte de brandweer de pechstrook even vrij. Maar het verkeer moest al vrij snel de E313 verlaten ter hoogte van Massenhoven, want voor de bergingswerken werd de volledige snelweg in de richting van Hasselt afgesloten. We proberen nog voor de avondspits klaar te zijn met die werken", zegt Smits. Rond 16 uur was de rijweg er weer volledig vrij.

De chauffeur van de aanrijdende vrachtwagen kwam er met lichte verwondingen vanaf. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

radio 2

Meest gelezen