Politieinspecteur Amaury Delrez werd in de nacht van 25 op 26 augustus getroffen door een dodelijke kogel in het hoofd.
Volledig scherm
PREMIUM
Politieinspecteur Amaury Delrez werd in de nacht van 25 op 26 augustus getroffen door een dodelijke kogel in het hoofd. © EPA

Assisenproces doodgeschoten agent start in oktober: Amaury (38) kreeg kogel in het hoofd tijdens verkeerscontrole

Tongeren/SpaNederlander Yvo T. (40), die in 2018 samen met zijn broer en een vriend naar de Belgische Grote Prijs Formule 1 in Franchorchamps was afgezakt, moet zich vanaf 3 oktober voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de dood van een agent. De Waalse politieagent Amaury Delrez (38), vader van drie kinderen, overleed in de nacht van 25 op 26 augustus 2018 tijdens een schietpartij na een routine verkeerscontrole in Spa.

  1. Opnieuw belangenvermenging in Sint-Truiden: ex-sportschepen factureerde bijna 57.000 euro aan stad voor eigen communicatiebureau
    PREMIUM

    Opnieuw belangen­ver­men­ging in Sint-Trui­den: ex-sportsche­pen factureer­de bijna 57.000 euro aan stad voor eigen communica­tie­bu­reau

    In Sint-Truiden komt er alweer een politicus in een slecht daglicht te staan, na een onderzoek door Audit Vlaanderen. Het communicatiebureau van Carl Nijssens, voormalig CD&V-schepen van Sport, zou via zijn vzw en een tussenfirma opdrachten hebben uitgevoerd voor de Monumentenrun: een evenement van de stad. “Ik betwist de verdachtmakingen”, reageert Nijssens. Ook de namen van enkele andere schepenen en gemeenteraadsleden worden genoemd in het auditrapport. En daar hebben onder meer twee ginbedrijfjes van Truiense politici iets mee te maken.
    Sint-Truiden
  2. “Hij moet eens uit zijn rol van ‘goedheiligman’ getrokken worden”: hulpsint (61) veroordeeld tot 2 jaar cel voor betasten van zwarte piet (15)
    PREMIUM
    UPDATE

    “Hij moet eens uit zijn rol van ‘goedhei­lig­man’ getrokken worden”: hulpsint (61) veroor­deeld tot 2 jaar cel voor betasten van zwarte piet (15)

    “Ik ben zelf een beetje uit mijn lood geslagen door wat meneer hier verklaart. Hier is een totaal gebrek aan besef wat er gebeurd is.” Advocaat Sander Eycken kon vorige maand in de rechtbank van Hasselt z’n oren nauwelijks geloven: een 61-jarige man uit Tessenderlo bleef maar ontkennen dat hij diens cliënt, een jongen van 15, had betast. De man kreeg hulp van de tiener wanneer hij de rol van Sinterklaas speelde en was een soort vertrouwenspersoon. Vandaag werd hij veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar.
    Hasselt