Zware nederlaag voor Belgische handbalmeisjes tegen Frankrijk

In hun laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK hebben de Belgische handbalmeisjes onder 19 jaar een zware nederlaag geleden tegen Frankrijk. Het werd in het Slovaakse Michalovce 11-42.

Tegenstander Frankrijk was de grote favoriet in groep 3 en maakte met eerdere zeges tegen gastland Slovakije (27-19) en Montenegro (25-24) al indruk. De Belgische meisjes verloren hun eerste twee wedstrijden, met 22-13 van Montenegro en met 25-17 van Slovakije.

De Fransen begonnen overtuigend en stonden na een kwartier al op een 3-10 voorsprong. Bij de pauze was de voorsprong van onze zuiderburen al opgelopen tot 9-21. De meisjes van bondscoach Rik Stryckers werden vooral fysiek onder de voet gelopen.

In de eerste tien minuten van de tweede helft lieten de Franse meisjes een 0-9 tussenspurt optekenen, waarna ze ook verder doorgingen op het ingeslagen elan (10-40). De einduitslag werd uiteindelijk 11-42.

De eerste twee van de poule stoten door naar de eindronde van het EK in het Sloveense Celje (27 juli-6 augustus). Frankrijk is door een derde zege op rij al zeker van groepswinst. Slovakije en Montenegro maken later op de avond (om 18u00) in een onderling duel uit wie de Fransen vervoegt.