Het Breese park sluit definitief de deuren. © pabr

Recyclagepark Bree dicht vanaf zondag 4 september

Bree -

Het containerpark van Bree op industrieterrein Peerderbaan sluit dit weekend definitief de deuren. Breeënaren kunnen vanaf maandag 5 september terecht in alle Limburg.net-parken.

Zowel het containerpark van Bree als dat van Bocholt zijn al geruime tijd aan vervanging toe. Bree en Bocholt hebben nu samen grond aangekocht in de kmo-zone Kanaal in Bocholt. Schepen van Financiën Michel Theunissen (cd&v) van Bree: “Samen met Bocholt stappen we in het intercommunale systeem van Limburg.net. Zij bouwen het nieuwe containerpark in Bocholt en gaan het ook uitbaten. Het zal nog twee jaar duren voordat het park in Bocholt operatief is. Ons eigen park op de Peerderbaan is te klein en kampt met technische gebreken. We vonden het dan ook niet opportuun om hier de komende twee jaar nog veel geld in te investeren. Het park gaat dus dicht.” 

Tijdwinst

“Omdat we aansluiten bij Limburg.net kunnen vanaf maandag 5 september al onze inwoners terecht in de Limburg.net-parken van de ons omringende gemeenten”, vervolgt Theunisssen. “In de praktijk komt dat erop neer dat veel Breeënaren nu een containerpark dichterbij hun deur hebben dan voorheen. De mensen van Tongerlo en ’t Hasselt kunnen bijvoorbeeld terecht in het park van Kinrooi: dat is een paar minuten tijdwinst. Maar dat is niet voor iedereen zo. Elk van onze buurgemeenten – Kinrooi, Maaseik, Peer, Bocholt en Oudsbergen – heeft trouwens een Limburg.net-park. Die van Kinrooi en Maaseik hebben verzonken containers met veel meer gebruiksgemak. Ook ons nieuwe park in Bocholt zal hiermee uitgerust worden.” (pabr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer