©  REUTERS

Actrice Jane Fonda heeft kanker: “Het is een heel behandelbare kanker, ik heb veel geluk

Actrice Jane Fonda (84) heeft kanker. Dat kondigt ze zelf aan op Instagram. “Ik heb de diagnose gekregen: Non-hodgkinlymfoom en ik ben begonnen met de chemo-behandelingen.” Non-hodgkinlymfoom is een vorm van lymfeklierkanker.

adm

Meteen stelt Fonda haar fans gerust. “Het is een heel behandelbare kanker. 80 procent van alle patiënten overleeft. Ik heb zeer veel geluk gehad. Ik heb ook veel geluk dat ik gezondheidsverzekering heb die me toegang geeft tot de beste artsen en behandelingen. I ben me ervan bewust, en dat is pijnlijk, dat ik in deze geprivilegieerd ben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fonda is naast een iconische actrice ook activiste. En passant ontketende ze een revolutie in de fitnesswereld. Met haar workouts die ze deelde in boeken en VHS-banden kreeg ze een generatie aan het sporten. Als activiste zet ze zich in voor het klimaat. De chemo zal om en bij zes maanden duren. “Ik kan op dit moment goed om met de behandelingen, en geloof me vrij: dit zal geen invloed hebben op mijn klimaatactivisme.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer