Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © HLN

ONZE OPINIE. “Oorlog verandert alles, CD&V. Vraag maar aan Tinne Van der Straeten”

Oorlog verandert alles. Vraag maar aan Tinne Van der Straeten. Groen stapte in de regering-De Croo om de kernuitstap eindelijk te voltooien. Egbert Lachaert (Open Vld) noemde het openhouden van kerncentrales een lijk dat niet meer te reanimeren viel. En kijk, intussen is er een princiepsakkoord om twee centrales tien jaar langer te laten draaien. Van der Straeten vroeg ook om een derde centrale deze winter langer te behouden. Straks is de kernuitstap volledig teruggedraaid. Ook CD&V staat voor zo'n bocht in een andere energiedossier: Ventilus.

21 reacties

  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Gas voor stroom te maken hoe zot kun je zijn.
  • Johan Van Eynde

    2 jaar geleden
    Als die hoogspanningsleiding ondergronds zou gaan, zou de omwonende bevolking dan geen last van die straling hebben? Ik zou ook niet graag boven zo’n elektrische leiding wonen als die maar honderd meter diep onder mijn tuin zou liggen.
  • Raphaël Defour

    2 jaar geleden
    Elia het bedrijf achter het Ventilus project is de verantwoordelijke voor de foute keuze. Elia is ook actief in Duitsland en weet/wist best dat 380KV hoogspanningslijnen ook daar ook niet langer bovengronds kunnen en ondergronds gaan. Nu hoogdringend inroepen om het toch te doen is het reinste bedrog.
  • etienne vijverman

    2 jaar geleden
    de grootse windhanen ; de politiekers !!!!!
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    Gino Denil- goed voorstel. Iedereen werkt enkel nog aan een minimumloon van de best betaalde in zijn sector..