Koningin Mathilde eb haar broer, graaf Charles-Henri d’Udekem d’Acoz.
Volledig scherm
Koningin Mathilde eb haar broer, graaf Charles-Henri d’Udekem d’Acoz. © Photo News/RV - Fotomontage HLN

Broer van koningin Mathilde geeft zijn jawoord in Frankrijk

RoyaltyKoningin Mathilde heeft niet alleen het huwelijk van haar nichtje Laura om naar uit te kijken, vandaag trouwt haar jongere broer al. Graaf Charles-Henri d’Udekem d’Acoz (37) geeft in het Franse Pont-L’Evêque het jawoord aan Caroline Philippe. Mathilde zal erbij zijn in Normandië.

  1. Prinses Astrid en prins Lorenz verheugen zich al op huwelijk van hun oudste dochter: “Hij is een zoon voor ons”
    Play

    Prinses Astrid en prins Lorenz verheugen zich al op huwelijk van hun oudste dochter: “Hij is een zoon voor ons”

    Brussel maakt zich op voor een prinselijk huwelijk. Volgende week zaterdag trouwt prinses Maria Laura Van België, de oudste dochter van prinses Astrid, met William Isvy. Eerst voor de wet in het stadhuis van Brussel en nadien volgt een kerkelijk huwelijk in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. Prinses Astrid en prins Lorenz verheugen zich alvast op het huwelijk: “Hij is moedig, stevig, grappig ... Hij heeft veel gelijkenissen met haar vader!”
  2. Na een onderbreking van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux
    PREMIUM
    royalty

    Na een onderbre­king van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux

    Het oudste luxe lederwarenhuis ter wereld is Belgisch. Straffer nog: het is zelfs een jaartje ouder dan het koninkrijk België zelf. Delvaux werd opgericht in 1829 en werd al in 1883 bekroond tot hofleverancier. Geen wonder dus dat vele leden van de koninklijke familie er grote fan van zijn: koningin Paola en prinses Claire worden regelmatig met een chique handtas van Delvaux gespot, en tijdens haar recente VN-reis naar Ivoorkust verscheen koningin Mathilde ook met een Delvaux-tasje. Opmerkelijk, want dat was alweer een tijd geleden. Bloeit een oude liefde weer op?