Weerman Frank Deboosere sprak in "De weekwatchers" van Radio2 over zijn pensioen.

"De afscheidstournee is begonnen": weerman Frank Deboosere gaat volgend jaar met pensioen

Op 1 september 2023 neemt weerman Frank Deboosere afscheid van het kleine scherm. In "De weekwatchers" op Radio2 werd zijn pensioen vanmorgen bekendgemaakt.

"Het is met spijt in het hart, maar je bent aan de afscheidstournee begonnen", merkte presentator Ruben Van Gucht op bij het wekelijkse weerpraatje van Frank Deboosere in de live-uitzending van "De weekwatchers". Volgend jaar, op 1 september 2023, gaat hij met pensioen. "Ja, ik ben 64. Zo zijn de regels blijkbaar. Dit is de afscheidstournee, maar het gaat nog heel lang duren", relativeert hij.

"De afscheidstournee is begonnen", zegt weerman Frank Deboosere op Radio2.

Videospeler inladen...

Frank Deboosere is al 35 jaar een van de gezichten, zo niet hét gezicht, van het weerbericht bij de openbare omroep. Hij studeerde natuurkunde en volgde later nog een regentaat Nederlands, Engels en geschiedenis. In 1987 werd hij samen met Georges Küster, Bob De Richter en zijn vrouw Hilde Simons aangeworven om een weerploeg te vormen rond die andere iconische weerman, Armand Pien.

Sinds 1997 namen Frank Deboosere en Sabine Hagedoren afwisselend het weerbericht voor hun rekening. In 2019 kregen ze versterking van Bram Verbruggen. Deboosere sloot zijn weerbericht op televisie jarenlang af met de woorden "Morgen ben ik er weer met meer weer", iets wat hij nu alleen nog op MNM doet. Een knipoog -of een slok van een glaasje water als er heel warm weer voorspeld werd- hoorde er ook geregeld bij.  

Voor VRT NWS maakt Frank Deboosere de podcast "Planeet Frank" waarin hij op zoek gaat naar antwoorden op vragen over weer en klimaat. Ook op zijn website geeft hij uitgebreide en heldere informatie over weer, klimaat en sterrenkunde. Daarnaast is hij begaan met het milieu en verplaatst hij zich bijvoorbeeld zoveel mogelijk met de fiets. Sinds 2003 is Deboosere ook campagneleider voor Kom op tegen Kanker.

Het programma "Van algemeen nut" diepte in 2018 de auditie van Frank Deboosere op uit het archief:

Videospeler inladen...

Meest gelezen