Na lang zoeken is de kogel door de kerk: makers "The crown" vinden hun prins William en Kate Middleton

De makers van “The crown”, de Netflix-serie over de Britse koninklijke familie, hebben de knoop doorgehakt welke acteurs in het zesde en laatste seizoen de rollen van prins William en Kate Middleton mogen vertolken. Dat melden Amerikaanse media. Voor prins William nemen Rufus Kampa en Ed McVey de honneurs waar, Meg Bellamy kruipt in de huid van Kate. Het wordt voor alle drie hun schermdebuut.

Na een naar verluidt lange castingronde is de kogel door de kerk: de acteurs die de rollen van prins William en zijn echtgenote Catherine mogen vertolken in “The crown”, zijn bekend. De makers van de populaire Netflix-serie kiezen voor drie momenteel nog nobele onbekenden. 

Rufus Kampa (16), die al op de theaterplanken in het Londense West End stond, speelt prins William vanaf zijn vijftiende en toont de nasleep van de dood van diens moeder, prinses Diana. Ed McVey, met eveneens een achtergrond in het theater, neemt de rol van prins William in zijn latere tienerjaren op zich – de periode waarin Kate Middleton op het toneel verscheen.

In “The crown” is die eer weggelegd voor Meg Bellamy. De 19-jarige komt nog maar net van de schoolbanken en heeft enkel ervaring in amateurtoneel, maar wist de makers van de reeks te overtuigen met een zelf opgenomen auditiefilmpje. Ze vertolkt een jonge Kate Middleton als student aan de universiteit van St. Andrews in Schotland, waar ze in 2001 haar toekomstige echtgenoot ontmoet.

"The crown" betekent meteen het schermdebuut voor Kampa, McVey en Bellamy. Het drietal zal te zien zijn in het zesde en laatste seizoen van de reeks, die in 2016 in première ging op Netflix en uitgroeide tot een van de meest bekeken series van de streamingdienst. De opnames gaan dit najaar van start.

Intussen kijken fans reikhalzend uit naar het vijfde seizoen, dat in november op de wereld wordt losgelaten. Daarin komen de jaren negentig aan bod, als prins Charles en prinses Diana uit elkaar gaan.

Meest gelezen