©  Milan TV

Vierde Milan-Belg Aster Vranckx geeft eerste interview: “Ik wil hier graag kampioen spelen”

De 19-jarige Belgische belofte-international Aster Vranckx wordt door Wolfsburg uitgeleend aan AC Milan, met aankoopoptie, een deal die werd beklonken op deadline day. Vandaag, op de dag van de Milanese derby, plaatste Milan het eerste interview online met de vierde Belg bij Milan.

Michael Van Damme
Bron: belga

“Ik denk dat dit een grote stap in mijn carrière is’, aldus de jonge middenvelder. “Ik ga alles proberen geven voor deze club en hopelijk kunnen we opnieuw kampioen spelen. Voor mij is dit het bewijs dat er geen limieten zijn in het leven en dat je voor al je dromen moet gaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De negentienjarige middenvelder is na Divock Origi en Charles De Ketelaere alweer de derde Belgische zomeraanwinst voor de Milanezen. Alexis Saelemaekers is al sinds 2020 aan de slag in San Siro. Vranckx moet bij AC Milan Franck Kessié vervangen. De Ivoriaan trok transfervrij naar FC Barcelona.

“Ik ben een middenvelder die graag veel loopt, sterk is en ik heb twee goeie voeten. Het is leuk dat er hier nog andere Belgische spelers zijn. Ik ken Alexis en Divock een beetje, maar niet zo goed als Charles: hij zei me dat Milan een uitstekende club is en dat de spelerskern van een hoog niveau is. Ik voelde me meteen welkom.”

Ook bij Milan krijgt Vranckx rugnummer 40. “Milan is voor mij Ronaldinho en Kaka. Dat waren fantastische spelers. De Serie A is erg tactisch en er loopt veel kwaliteit rond. Dat prikkelt me nog meer. Het nummer 40 is het rugnummer waarmee ik mijn carrière gestart ben en ik hou ervan. Ik heb goede jaren gehad met dit nummer en ben dan ook blij dat ik eraan kan vasthouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer