©  Thomas Verhoeven

FARAO EMS, pestkop uit ‘#LikeMe’, legt moeilijke jeugd bloot in nieuwe single: “Ik maakte veel mee maar dat laat ik nu los”

Antwerpen -

In het derde seizoen van #LikeMe ontpopte hij zich tot de grote pestkop die populaire Yemi het leven zuur maakte. Maar FARAO EMS had zelf ook niet de gemakkelijkste jeugd. Daar vertelt hij openhartig over in zijn autobiografische single Verlost, die vrijdag werd gelanceerd op Spotify.

Guy Van Vliet

Na Camille, Pommelien Thys en Maksim Stojanac is er opnieuw een #LikeMe-acteur die zich muzikaal laat opmerken. “Voor #LikeMe zag ik muziek meer als een hobby. Dankzij de serie leerde ik veel bij en sinds een jaar ben ik bezig met het maken van mijn eigen muziek”, verklapt FARAO EMS, die voor een artiestennaam koos, om zijn werk als acteur en artiest gescheiden te houden. “Ik heb bewust nog even gewacht met het uitbrengen van een single, want mijn werk is persoonlijk. Ik wou er eerst helemaal klaar voor zijn.”

Nu blijkt de tijd rijp voor Verlost, waarin hij onder meer vertelt hoe hij in België terecht kwam. “Ik woonde in Brazilië en was zeven toen mijn moeder een Antwerpenaar als nieuwe vriend kreeg. Ze volgde hem naar België. Ik bleef nog drie maanden bij mijn grootouders maar daarna kwam ik ook naar hier. Intussen beschouw ik mijn stiefvader wel echt als mijn vader.”

“Moeilijk gaat ook”

“Ik heb veel meegemaakt in mijn jeugd”, geeft de zanger mee. “Maar dat laat ik nu los. Mijn muziek, waar ik voor het eerst professioneel mee bezig ben, vormt eigenlijk een nieuw begin. Ik gebruik die muziek om mensen te laten dansen maar ook om ze te inspireren. Voor mij is dat een perfecte mix. En de boodschap is: moeilijk gaat ook.” Of zoals het in de eigentijdse single klinkt: “Ik ben nog altijd jong maar wijzer dan ooit, ik ben geen domme jongen die zijn leven vergooit.”

Intussen heeft FARAO EMS nog meer nieuw werk klaar staan en dat is al even persoonlijk. ”Daarin geef ik mezelf nog meer bloot. De ambitie is om live op te kunnen treden en volgend jaar ook op urban festivals te staan.” Hij is ook blij dat het anti pest-thema in #LikeMe zo goed is opgepikt door de jonge kijkers. ”Dat merk je aan het lange applaus dat Yemi krijgt als hij Laat Me live zingt.” En net zo’n positieve boodschap wil hij zelf ook uitstralen in zijn muziek.  

Verlost van Farao EMS is vanaf nu terug te vinden op Spotify

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER